Sivil Toplum Diyaloğu Programı VI

Güçlü Kadınlar İçin Sivil Toplum Diyalogu Projesi

Yerel Yönetimde Kadın E-platformu

Eş-Başvuranlar

LITHUANIAN WOMEN’S SOCIETY (LİTVANYA):

Litvanyalı Kadınlar Derneği, 1990 yılında Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta kurulmuştur. Kısa adı ‘’LMD’’ dır. LMD Derneği, kadına karşı her türlü ayrımcılıkla ve kadına yönelik şiddete karşı mücadele etmek amacıyla kurulmuştur.

LMD, her yaştan, milliyetten, dinden ve görüşten kadınları birleştiren bir sivil toplum kuruluşudur.

LMD, 1992 yılında Uluslararası Kadın İttifakı’na (IAW) ve 2002 yılında Uluslararası Kadın Konseyi'ne (ICW) üye olmuştur.

LMD, başta Avrupa Birliği olmak üzere birçok uluslararası fon kurumunun desteklediği başarılı projeler yürütmüştür.

ESTONIAN DISABLED WOMEN’S ASSOCIATION (ESTONYA):

Estonya Engelli Kadınlar Derneği, 1998'de Estonya’nın başkenti Tallinn’de kurulmuş bir sivil toplum kurlusudur. Kısa adı ‘’EPNUL’’ dür.

EPNUL, 2013 yılında bir çatı kuruluş haline geldi ve 2016 yılında Estonya Özürlüler Odası'na katılmıştır.

EPNUL, başta Avrupa Birliği olmak üzere birçok uluslararası fon kurumunun desteklediği başarılı projeler yürütmüştür.

GENDER STUDIES, O.P.S. (ÇEK CUMHURİYETİ):

Cinsiyet Çalışmaları, ops, 1999'da Çekya’nın başkenti Prag’da kurulmuş bir sivil toplum kurlusudur.

Gender Studies'in amacı, kadın ve erkeğin toplumdaki konumu ve rolleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin sistematik olarak ortadan kaldırılması ve alternatif yaşam biçimlerine toleransa katkıda bulunulması için bir tartışma alanı yaratmaktır.

Gender Studies, ops, başta Avrupa Birliği olmak üzere birçok uluslararası fon kurumunun desteklediği başarılı projeler yürütmüştür.